8 Şubat 2009 Pazar

Caprese


Caprese bildiğiniz mozzarella peyniri üzerine domates ve zeytinyağı. Ama yaratıcı ellerde çocuklar için eğlenceli bir yemek haline gelebiliyor.

StrangeCo-MoMA işbirliği


StrangeCo., Museum of Modern Arts için harika bir oyuncak serisi tasarlamış. Serinin adı Somewhere City. Her karakterin bir hikâyesi var ve her oyuncak değişebilir parçalardan oluşuyor. 3+

Small Magazine


Size "Bebeğim ve Ben" veya "Anneyiz.Biz" gibi dergileri önereceğimi düşünmediniz umarım. İşte dünyanın çocuklarla ilgili en "cool" ıvır-zıvırları Small Magazine'de! e-dergi'ye abone olun, her sayı e-postanıza gelsin. Üstelik ücretsiz...

Converse


Biz ailecek plastik Crocs'lardan nefret ediyoruz. Her daim favorimiz Converse Vintage Chuck Taylor pabuçlar. Özellikle Kırmızı ve yeşil renklerine. "Bağcıklarla uğraşamam" diyorsanız Velcro'lu (Cırt cırt) modelleri de var. 

AirForkOne


Ufaklığa yemek yedirirken biraz daha yaratıcı olmakta fayda var. Örneğin AliG uçaklara bayılıyor. AirForkOne, geleceğin başkanlarının yemek çatalı :)

Patchwork Digger


Etsy'yi duymayanınız var mı? Dünyanın her yerinden binlerce yetenekli insan, her türden malzeme ile yaratıcılıklarını konuşturup, ilginç şeyler üretiyor ve Etsy kanalıyla pazarlıyor. Etsy'de çocuklar için el yapımı yüzlerce ürün var. İster organik bir t-shirt, ister yamalı bir oyuncak kazıcı!

Cadbury yapınca oluyor!


Çikolata-şekerleme-hedehödö markası Cadbury, Goril filminden sonra yine acayip bi'şi yapmış. AliG izledi ve ufaklıkları taklit etmeye çalıştı ama :)

In The Pocket Baby


Mama önlüğü deyip, geçmeyin. İşte size harika bir İskandinav tasarımı örneği. Inthepocketbaby'nin yaratıcıları olan Fia Sjöström ve Camilla Altéus o kadar işlevsel bir önlük tasarlamışlar ki, herkese kesinlikle tavsiye olunur.

Automoblox


Dünyanın en "cool" otomobileri olsa gerek Automoblox serisi. Compakt'tan Pick-up'a, Sport Sedan'dan Berlinetta'ya kadar envai çeşit otomobil. Hepsi ahşap ve plastikten müteşekkil bu araçlar, sökülüp-takılabiliyor. 3+ olduğu için AliG biraz daha bekleyecek.

Threadless Kids


Threadless gerçek bir başarı hikâyesi. Dünyanın her yerinden illüstratör ve tasarımcıların önerisi olan t-shirtler, kullanıcıların oylarıyla seçilip-üretiliyor. İkibinli yılların başından bu yana yüzlerce tasarım seçildi ve üretildi. Bizzat fanatiği olduğum Threadless markası, sonunda bebek ve çocukları da düşündü. Ufaklıklar için "übercool" zıbın, t-shirt ve s-shirt'ler...

GAP Junk Food T-shirtleri


Amerikan süper kahramanlarının meraklısı değilim ama bu vintage görünümlü GAP Junk Food  t-shirtler gerçekten çok güzel!

Denge Bisikleti


Pusetten bisiklete atladım ama AliG daha 1. yaşındayken bu tür aletlere merak salmaya başladı. Şimdilik dandik plastik bi motosikletle idare ediyoruz ama yakında ecnebilerin pushbike/runbike/balancebike dedikleri bu aletten alıcaz herhalde. Tabii bunları üreten birkaç marka var. Ben en çok LikeABike'ı sevdim.

http://store.likeabikeusa.com/
http://www.wishbonebike.com/
http://stridersports.com/