20 Nisan 2009 Pazartesi

AliG'nin özel kokteyl tarifi


Santralİstanbul'daki Tamirane'ne AliG ile birlikte yayılmışken "Bira+Patates" keyfi yapalım dedik. Ali Efendi'ye de su söyledik tabii. AliG kendisine getirilen uzun kokteyl bardağındaki suyu görünce barmen damarı kabardı ve hemen oracıkta muhteşem bir kokteyl yaptı.

Mutlu Patates Kokteyli
İçindekiler: Su, Buz, Kızarmış Patates, Ketçap, Mayonez
Yapılışı: Suyumuz uzun kokteyl bardağına doldurulur. Kızarmış patatesler ketçap ve mayoneze bulanarak suyun içine eklenir. İstenirse pipet veya kokteyl şemsiyesi ile servis edilir.

Afiyet olsun :)

Santral İstanbul'da bir Pazar


Santral İstanbul, Bilgi Üniversitesi'nin Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Atölye, Sergi Mekânları ve Enerji Müzesi'nin yer aldığı kampüsün adı. Havaların ısındığı bugünlerde ufaklıklarla neredeyse tüm günü geçirebileceğiniz bir mekân. Sabahtan gelip, OttoSantral veya Tamirane'de güzel bir kahvaltı-brunch yapabilir, üzerine Enerji Müzesi'ni gezebilirsiniz. "Pazar günü ne müzesi kardeşim!!!" diyosanız, en azından açık alanda güzel bir havuzun ortasına konumlandırılmış İlhan Koman'ın muhteşem yontusuna bakarak huzura erebilirsiniz. İsterseniz Santral İstanbul'un geniş çimen düzlükleri veya trafiğe kapalı açık alanları ufaklıkla ter atmanız için ideal :)