23 Kasım 2009 Pazartesi

Uyku(suzluk)


Christoph Niemann ekteki illüstrasyonlarla olayı çok güzel bir şekilde özetlemiş. AliG genelde kendi yatağında yatıyor ama bazan arıza yaptığında bizimle yatmasına izin veriyoruz. O anne-babasıyla gayet mutlu uyuyor ama ya biz!?

Bu arada Christoph Niemann'ın NY Times'daki Abstract City adlı blogunu izleyin!

Deneme Bilim Merkezi




Geçen hafta sonu AliG ile birlikte Fulya'daki Deneme Bilim Merkezi'ne gittik. Daha çok okul çağı çocuklarına seslenen bu mekânda her tür deney seti ile sesten, görüntüye, ışıktan harekete kadar bir çok deney yapmak mümkün. İçeride bir tane de deprem simülasyon ünitesi var. İçine çocukları oturtup, 5.5 şiddetinde bir deprem yaratıyor ve nasıl korunmaları gerektiğini öğretiyorlar. Üst katında da Kutuplar'da araştırma yapan görevliler için hazırlanmış araştırma ve barınma biriminin küçük ölçeklisini yapmışlar ama biraz sakil olmuş açıkçası. Üst katı biraz hızlı geçtik çünkü AliG, polistiren yapay karlar ve oyuncak penguenlerle fazla içli dıştı oldu :) AYrıca bu katı rehber eşliğinde gezmek de mümkün.

Playgrounder


Uncrate tayfası nihayet çocuk mevzuuna da uyanmış olmalı ki playgrounder.com'u yayına sokmuş. Bu sitede ne mi var? Çocuklar için tasarlanmış "cool" oyuncaklardan pişirme ıvır-zıvırlarına kadar her şey... Arada bi girip göz atmalı!