13 Eylül 2009 Pazar

Yine mi Koç Müzesi?



Evet, her zaman her yerde Koç Müzesi :) Havacılık Müzesi sonrası soluğu yine Koç Müzesi'nde aldık. Halat Restaurant'ta güzel bi öğle yemeği sonrası 15:00'te Hasköy Sütlüce Treni'ne binip, 16:30'da Liman Teknesi'yle Haliç Turu'na katıldık. Arada 1900'lü yıllara ait kamyonet kılıklı bir otobüsle müze bahçesinde küçük bir tur da bonustu :) Tüm bunların yanında beyimiz bir de Atlıkarınca'ya sardı. Harala-gürele derken yine akşamı ettik yani...

AliG Şairler Sofası'nda


Geçen hafta "AliG'ye tren alıcaz" diye Nişantaşı ve Ihlamur taraflarında maketçilere uğradık ama istediğimiz şeyi bulamadık. Gerçi sonradan Kadıköy Yakası'Ndaki Hobi Dünyası'nda her tür oyuncak trenin satıldığını öğrendik ama iş işten geçmişti. İşte o gün önce Nişantaşı, sonra Topağacı'ndan Ihlamur Kasrı ve ardından Beşiktaş Akaretler üzerinden yine Nişantaşı'na çıktık. Tüm bu rotayı yürüdük AliG ile. Daha doğrusu çoğunu ben yürüdüm, küçük beyimiz de omuzlarımda bana eşlik etti. Akaretler'den yukarı çıkarken solda kalan Şairler Sofası Parkı'nda küçük bir mola verdik haliyle. AliG Neyzen Tevfik'i çok sevdi :) Yalnız böyle güzel temalı bir parka böyle ölçeksiz ve kötü şair yontuları hiç yakışmamış.

Hava Kuvvetleri Müzesi





Geçen hafta malum, annemiz yurt dışında olduğu için AliG ile 4 günü birlikte geçirdik. Geçen Cumartesi de uzun zamandır ziyaret etmediğimiz Hava Kuvvetleri Müzesi'ne bir kez daha uğradık. Ama bu sefer koleksiyona gıcır gıcır bir F-16 Fighting Falcon da eklemişler. Gidip görülesi bir yer. Her türden uçak ve helikopter devasa bir açık alanda sergileniyor. Kapalı hangarda da maketler, motorlar, kokpitler, üniformalar vs var. Hatta küçük bir hediyelik eşya mağazası da var ve içinde hava kuvvetlerimizin filo peçleri de satılıyor. Mutlaka gidin, görün!