9 Ocak 2010 Cumartesi

Bisfenol A ~ BPA


Plastik, naylon, polyester ve PVC gibi maddelerin üretilmesinde kullanılan Bisfenol A'nın zararı bilimsel olarak kanıtlandı biliyorsunuz. Bu yüzden özellikle biberon, yemek kapları, yemek saklama kutuları, plastik oyuncak ve aksesuar seçerken üzerinde "BPA Free" işareti arayın! Bugün ucuza satılan bir çok üründe bu madde kullanılıyor ve BPA'nın bağırsaklarda olumsuz etkilere yol açtığı bilimsel olarak kanıtlandı ve sonrasında da ABD'de BPA içeren ürünlerin üretimi ve ithali yasaklandı. Aman dikkat!

Audi Type C Pedal Car


Eğer paranız çoksa, gizmodo'nun tabiriyle çocuğunuz Richie Rich'se Audi'nin 1936 model Type C Roadster'inin pedallı versiyonunu almanız şart! Bu alet 10.000£'a satılan ve 900 parçadan oluşan 1/2 ölçekli olağanüstü bi replika. Tüm gövde alüminyumdan, koltuk ve direksiyon deri kaplı, frenler disk, 7 hızlı şanzımanı da varmış! (nasıl yaptılarsa) AliG şimdi bunu görse bütün "cool"luğuyla "Babacım, bana yarın bundan bi tane alır mısın?" diye sorar. Bilmiyo ki bugün sipariş versen, teslimi 4 hafta sürüyormuş :)

AliG'nin istatistik verileri :)


Türkiye İstatistik Kurumu, çocuklara yönelik mini bir mini site açmış. Murat abimiz sayesinde öğrendik. Siteye girdiğinizde çocuğunuzun adı, doğum tarihi, doğum yeri, boy ve kilosu ile ilgili bilgileri girdikten sonra sayısal verileri sizinle paylaşıyorlar. Biz de İstanbul'da kaç tane Ali varmış, öğrenmiş olduk :)

AliG, Türkiye ortanca verilerinin 8 cm ve 2kg üstündeymiş. İstanbul'da 101.848, Türkiye'de 792.582 kişinin adı Ali'ymiş. İstanbul'da Ali ile aynı tarihte doğan 652, Türkiye'de 3.568 kişi varmış. AliG'nin yaşıtları arasındaki en popüler isimler Zeynep, Elif, ARda, Yusuf ve Emirhan'mış!!!