12 Ağustos 2009 Çarşamba

Bu Dalyan başka Dalyan



Smintheon Tapınağı'ndan çıktıktan sonra kumlu plaj arama maceramız Geyikli yakınlarındaki Dalyan'da son buldu. Ezine Belediyesi'ne ait bir kampinge yayıldık hemen. Şezlong kirası yalnızca 2 TL idi :) Ama deniz o kadar dalgalı ve hava o kadar rüzgârlıydı ki AliG denize girmemek için kıyameti kopardı denilebilir. Ama ben yine de psikopat baba kimliğimle ne yapıp-edip kendisini buz gibi suya sokmayı başardım :) Gerçi 30 saniye sonra kendimizi yine sahile attık ama... Akşama kadar denize girmek yerine, plastik kovamızla su taşıyıp, sahildeki küçük kaymak taşları yıkadık :)

Smintheon'a da uğradık



Bundan birkaç yıl önce gittiğim Smintheon Kültü'ne kaldığımız yere yakın olması nedeniyle annemizi ve AliG'yi de götürdüm. Böylece küçük beyimiz ilk arkeolojik deneyimini yaşamış oldu :) Endüstriyel arkeolojiye olan ilgisi malum. (Santralİstanbul ve Koç Müzesi) İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne de bebekken gittiği için pek bir şey anlamamıştı :) Assos'tan Ezine yönüne giderken Gülpınar Kasabası içinde yer alan Smintheon, bugünlerde Efes Pilsen'in desteğiyle yeniden arkeolojik kazı alanına dönüşmüş. Biz gittiğimizde yapıların üzerindeki toprak tabakası kaldırılıyordu. Belki Tapınak ayağa kaldırılırsa burası da birkaç yıl sonra turistler için popüler bir uğrak noktası olabilir.

Taşlı denize gidebiliriz mi baba?


Assos'un iklimi müthiş, nem sıfır ve gölge olan her yer serin serin esiyor ama denizi için aynı şeyi söylemek zor. Sahili taşlık, bu yüzden mutlaka plaj ayakkabısı ile girmek lazım. Sivrice Koyu'nun ilerisinde Sokakağzı denen yerin plajı kummuş ama nedense biz de o tarafa hiç gitmedik. Gerçi sahilin koca taşlarla kaplı olması AliG'yi hiç mutsuz etmedi. Topladığı koca koca taşları denize atmaktan inanılmaz keyif aldı 3 gün boyunca.

Eren Konukevi



AliG, ben ve sevgili annemizle birlikte geçen Perşembe ve Cuma günü izin alıp, 4 günlüğüne Assos taraflarına gittik. Giderken 5 saatte aldığımız yolu, 9 saatte dönebildik gerçi ya neyse... Butik Oteller Rehberi'nden seçtiğimiz Eren Konukevi'nde kalmaya karar verdik çünkü otele rezervasyon için telefon açtığımda ilk sorduğum soru "Çocuk kabul ediyor musunuz?" oldu. Konukevinin sahibi Kemâl Bey de tüm nezaketiyle "Tabii ki efendim, çocukların da tatil yapmaya hakkı var" dedi ve bizi çok mutlu etti. Geçen yıl maaile yaptığımız Kaş tatilinden bu yana ilk kez Aliş'imizle bu kadar uzun zaman geçirdik ve çoook eğlendik.

Lex'in Bir Yılı

Alexander Joseph Smirnow'un (isme bak isme!) ana-babası, Lex'i eve getirir-getirmez bir yıl boyunca gün be gün fotoğrafını çekip, sonra da bunları şirin bir video haline getirmişler. Ulen ben niye düşünemedim bunu?!

Funky Lunch


İngiliz Mark Northeast de Japon annelere özenmiş olmalı ki Spongebob Squarepants'ten Ben10'e, Ice Age'deki Scratch'tan Nemo'ya kadar birçok çizgi karakteri sevimli sandviçlere dönüştürmüş. İsteyene bu sandviçlerin nasıl hazırlanacağını gösteren bir kitap da mevcut. Hadi bakalım!