25 Kasım 2009 Çarşamba

AliG oyun grubuna başladı!



Evet, evet! Nihayet küçük beyimize uygun bir yuva bulup, haftada 2 kez yarım gün boyunca oyun grubuna katılmasını sağlamayı becerdik. "Becerdik" diyorum ama her şeyi sevgili annemiz organize etti tabii. AliG artık Salı ve Perşembe günleri ablası ile birlikte Ahtapoti'nin yolunu tutuyor. Bazı sabahlar mırın kırın etse de bu hafta itibariyle 1 ayını doldurdu.

AliG "yine" elini yaktı!


Dün akşam bizim küçük sıpanın —annesi mutfakta yemek yaparken tavayı ocağın üstünden alır almaz— sol elini yeni kapatılmış gözün üstüne dokundurmasıyla kıyamet koptu. Şans eseri ben de mutfağa girmiştim ki, kendisini kaptığım gibi banyoya sokup, parmak uçlarını hemen suya tuttum. Ardından biraz Silverdin sürdük ama yanıkların su toplamasına mani olamadık. Gerçi su toplaması da iyi bir şey. Yaklaşık 45 dakika boyunca balpeteğimin parmakları çok acıdı tabii, hatta acıdan yüzü kıpkırmızı oldu. Hemen ağrısını azaltmak için çocuk aspirini verip, elini suda tutmaya devam ettik. En sonunda da yine biraz Silverdin sürüp, gazlı bezle üç parmağını kapatıp bantladık. Garibin, yarım saat boyunca "Anne, geçcek di'mi?" diye sızlanıp-durdu. Allahtan sonunda ağrısı hafifledi de, televizyonun karşısında yatarken yorgunluktan uyuyakaldı.

Bu AliG'nin 3. yanık olayı. Hepsi de klasik bir anlık dikkatsizlikten kaynaklanan minör yanıklar. Sonuç olarak çocuğunuz neredeyse 3 yaşına geldi diye, o'na büyük adam muamelesi yapmayın, siz ne kadar "Oğlum, buraya sakın dokunma, burası çok sıcak olur, yanarsın" deseniz de, o kendisini bunu denemekten alıkoymayacaktır. Bir de mutlaka mutfağa şu ocaklar için satılan güvenlik bariyerlerinden alın (IKEA'da var). Biz de zamanında almıştık ama şu an evin bi köşesinde duruyor! İlk işim onu ait olduğu yere monte etmek olacak!

Hepimize geçmiş olsun!